ME 2020

ME 2020  silniční cyklistice.

Měl jsem opět po roce možnost oddychnout si od každodenních povinností ve společnosti Effetec s.r.o(výrobce velkoplošných tiskáren patřící do TOP 10 ve světovém měřítku, kde se tyto tiskárny dělají přímo pro potřeby zákazníka), vysvléci si sako, a tak „změnit tvář“ a stát se osobně součástí realizačního týmu Českého cyklistického národního týmu🇨🇿, který startoval ve Francii na Mistrovství Evropy v silniční cyklistice napříč kategoriemi.

Bylo to úžasné odreagování, které má pro mě osobně neskutečný význam, kdy se ze dne na den stanete z jednatele prosperující firmy masérem a člověkem, který nejen masíruje, ale má zodpovědnost za některé další věci spojené s touto funkcí. Jste tím, kdo dělá dobrou náladu, kterou provází smích a vlastně tato práce je opravdovým posláním, protože nejen sportovce namasírujete, ale v určitý moment jste jim kamarádem, spřízněnou duší, studnicí jejich radostí a starostí, rodinným příslušníkem, člověkem, který je chrání a opečovává a na kterého se mohou spolehnout, a to je na tom strašně fajn.

V letošním roce se na tomto vrcholném podujetí Starého kontinentu v České reprezentaci sešla opravdu úžasná parta lidí, kteří jsou nejen výborní závodníci, ale i lidsky jsou naprosto skvělí, a to samé určitě platí o realizačním týmu. Byli jsme prostě #jedentým, #českýtým🇨🇿, od prvního momentu, co jsme v Praze na Českém svazu cyklistiky nastoupili do aut, po celou dobu šampionátu, až po návrat.

Holky i kluci měli opravdu výbornou náladu, smáli se, společně si pomáhali, byli prostě úžasní.
Bylo to vidět i v závodech, že i když všichni byli dobře nabuzení vyhrát, neváhali ani sekundu se i obětovat pro kolegu v reprezentačním dresu a pomoci mu dojet si pro vysněný výsledek, medaili nebo dobré umístění.
Nerad jmenuji, abych někoho neopomněl, ale za příklad stojí hlídání celého průběhu závodu proti početné převaze a pak rozjetí spurtu Mathiasem Vackem pro Pavla Bittnera nebo v kategorii muži Elite Danielem Turkem pro Adama Ťoupalíka, a to platilo ve všech kategoriích v ženách i mužích. Myslím si, že reprezentační trenér Tomáš Konečný vybral opravdu skvělý tým závodníků i lidí kolem, kteří táhli za jeden provaz.

A navíc tento šampionát opravdu vejde do historických tabulek cyklistického sportu v počtu medailí a umístění v TOP desítce a také do historie celého českého sportu.
Za mě všem těmto úžasným sportovcům gratuluji a přeji jim do budoucna spoustu úspěchů nejen ve sportovním, ale i soukromém životě.
A kolegům chci říci „byla pro mě čest vedle vás pracovat“ byli jste úžasnou partou, děkuji.

Sportu zdar a cyklistice zvlášť!

 

P.S.: Nerad bych opomněl za prezentaci ženské cyklistiky redakci Ženská cyklistika (www.zenskacyklistika.sk) na Slovensku a také Dámy na kole Evě Fořtové a Káje Polívkové a dalším.