MS Imola 2020

 UCI Road Championships Imola 2020 🌈🚴‍♂️

Tohle Mistrovství světa v silniční cyklistice mělo několik zvláštností. Původně mělo být v nádherném prostředí šcýcarských hor, poté bylo zrušeno, aby se následně uskutečnilo bez mládežnických kategorií v regionu pro mě tak nostalgickém, ve městě Imola, z části na okruhu formule F1, kde tragicky zahynula legenda legend tohoto motoristického sportu Ayrton Senna da Silva.

Tento “závoďák” byl považován nejen za krále tohoto sportu, ale byl i velkým lidským vzorem pro mnohé z nás, protože respektoval své kolegy, soupeře a vždy ke všem přistupoval s velkým respektem. Obzvlášť dojemné jsou jeho poslední chvíle života, kdy po jeho havárii z kokpitu formule vytáhli vlajku Rakouska, kterou chtěl dát najevo úctu a čest o den dříve zesnulého rakouského závodníka.
Jak říkám, čest této legendě a člověku.

Ale dost připomenutí této smutné události.
Co mě však nutí pozastavit se a říci nahlas i to, že mě strašně mrzí za naše mladé kluky to, že také neměli své MS, protože by si ho určitě moc zasloužili pokusit se vybojovat nejen pro ně, ale hlavně Českou republiku🇨🇿 duhové trikoty v jejich kategoriích, protože pro mě jsou určitě velkými talenty a příslibem do budoucna pro celou českou silniční cyklistiku.

 

I přestože tato sezóna byla doslova bláznivá, tak opět reprezentační tým byl poskládaný, i když na poslední chvíli, tak naprosto úžasně, protože i když v něm chyběly naše největší hvězdy, tak i přesto holky i kluci přistoupili velice profesionálně. A kromě toho všude panovala velice příjemná atmosféra a nálada a každý měl chuť reprezentovat a podat co nejlepší výsledek.

A kromě nádherné a spravedlivé trati, nádherných scenérií a záběrů v televizi, kde záběry byly přímo pohádkové a totální cyklistiky v podání těch nejlepších, tak tohle bylo na českém týmu to nejkrásnější, že jsme byli opět jedna parta, #jedentým, #českýtým a byly jsme všichni na to náramně hrdí být v tomto dresu, s tímto nápisem na hrudi. Holky, kluci, “pánové”, děkuji vám všem.

 

P.S.: Samozřejmě děkuji ČSC a všem sponzorům, kteří nám umožnili zde být a reprezentovat.