Přátelé z Kuvajtu

Tatra kolem světa 2 | Prima ZOOM

Je vždy příjemné, když vidíte v televizi své známé, přátele, kamarády.

V dnešním dílu na TV Prima ZOOM byla v dnešním díle Tatrovka v Iránu, tak jsem mohl spatřit i českého velvyslance v Iránu Josefa Rychtára, rodáka z Lipníku nad Bečvou, Olomoucký kraj, kterého jsem poznal ve funkci velvyslance při mém pobytu v Kuvajtu🇰🇼.

Expedice Tatra kolem světa 2 si klade za cíl navázat na původní expedici z let 1987–1990 a vzdát jí tak poctu a oživit její tehdejší velikost. Plánovaná trasa má vést přes střední a východní Asii, projet Jižní, Střední i Severní Amerikou a přes celý africký kontinent zpět do ČR. Celkem je v plánu ujet během tří let více než 240 000 km a navštívit téměř 70 zemí světa.

 

Prima ZOOM – Tatra kolem světa 2 – 7 díl: ZDE

Tatra kolem světa 2 web: ZDE

 

Kdo je velvyslanec České republiky🇨🇿 Josef Rychtár.
Po gymnáziu v Olomouckém kraji v Hranicích studoval na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze obor užitá geofyzika. Obdržel titul doktor přírodních věd v oboru užitá geofyzika, hydrogeologie, inženýrská geologie a geotektonika a dále postgraduální studium na Vysoké škole báňské v Ostravě geologické práce v Latinské Americe a dálkový průzkum země, postgraduální studium na Karlově Univerzitě v Praze angličtina pro experty přírodních věd a v roce 1994 studoval na Diplomatické akademii ve Vídni.

Velvyslancem byl v Kuvajtu🇰🇼 a Kataru🇶🇦, Kolumbii🇨🇴 a Ekvádoru🇪🇨, Marshallových ostrovech🇲🇭 a Nauru🇳🇷, Filipínách🇵🇭, Palau🇵🇼, Mikronézii🇫🇲, v Chile🇨🇱 a Bolívii🇧🇴. Nyní je velvyslancem ČR v Iránu🇮🇷

Mezitím vystřídal zajímavé posty jako ředitel odboru Blízkého východu a severní Afriky, byl jmenován generálním tajemníkem OSN Kofi Annanem zvláštním inspektorem speciální skupiny UNSCOM a IAEA pro kontrolu zbraní hromadného ničení v Iráku, ředitelem Diplomatického Protokolu.

A nebo také v Kuvajtu poradcem ministra pro geofyzikální a hydrologické projekty a také Groundwater Project Department kuvajtského Ministerstva elektřiny a vody.

CV: ZDE

v TV:  Velvyslanec v Íránu: Tisíce bankovek nejde počítat v ochranných rukavicích: ZDE