Zápas v Kin-ballu

V sobotu 27.8. proběhne na stadionu v Holici od 10h dopoledne zápas v Kin-ballu, netradičním týmovém sportu s obřím míčem, kterého se mohou zúčastnit i zájemci z řad veřejnosti.

Kin-ball je moderní míčová hra pro 3 týmy, která vznikla v Kanadě. Cílem hry je odehrát míč tak, aby jej tým na příjmu nechytil a míč se dotkl země. Naopak tým na příjmu musí zabránit tomu, aby se míč dotkl země. Ten, kdo odpaluje balón zakřičí barvu týmu, který má balón chytit. Pokud ho tým na příjmu chytí, stává se útočícím týmem, odpaluje a volí barvu týmu který má míč chytit. Tak je to až do doby kdy dojde k chybě a tým na příjmu nechytí míč.

Sport přijedou do Olomouce představit reprezentační trenéři manželé Paurovi. O úvodní výkop se postará hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.
Pro děti je nachystán doprovodný program.

O kin-ballu, jeho pravidlech a jak na to vám řekne jedna z nejpovolanějších Alice Paurová, která byla od roku 2013 do roku 2019 trenérka reprezentace České republiky🇨🇿 v tomto sportu, dnes je asistentka trenéra a místopředsedkyně Českého svazu kin-ballu společně se svým manželem Martinem Paurem, který byl od roku 2010 do roku 2020 předseda svazu.
Rozhodně neváhejte a zahrejte si s námi.

Kin-ball (Omnikin) je týmová míčová hra – sport tří čtyřčlenných týmů, jehož cílem je odehrát obří míč tak, aby jej tým na příjmu nechytil a míč se dotkl země. Hra byla vyvinuta v Kanadě pro sportovní potřeby dnešní doby. Je poměrně fyzicky náročná a přitom nevyžaduje dlouhý trénink, aby si člověk užil zábavu. Po 15 minutovém vysvětlení základních pravidel se dá začít hrát. Tím, jak se kinball trénuje častěji, tak se odkrývají další úrovně dovedností odpalu, orientace v prostoru a samozřejmě strategické uvažování. Jakmile jednou začnete a najdete si dobrý kolektiv tak už vás to nepustí 🙂

Více info: svabfr@seznam.cz