Víra

Bůh zajisté chce, aby mezi námi byla namísto násilí láska, namísto hádek prostota víry, místo roztržek společná snášenlivost. “(Jan Ámos Komenský)

Včera jsem si psal s mými kolegy.
Najednou jsem zjistil, až mě tato věc neskutečně dojímá a hřeje u srdce, protože když nad tím přemýšlím a píši to, přijde mi, že to je jako ze snu nebo z pohádky se šťastným koncem..
Také, protože jsem kolikrát začal pochybovat o tom, že se něco podobného může ještě v dnešním světě, v dnešní společnosti stát. …

Není to klišé, není to sen ani vysněná pohádka, je to právě o víře, o toleranci mezi lidmi, o respektu a lásce. Zjistil jsem, že ano, jsou stále mezi lidmi, mezi námi, úžasní lidé a věřím, že jich je víc, kterým na těch druhých záleží a dokáží jim jen tak pomoc, jen proto, že to je prostě správné. Protože to dobro v nás stále existuje. Myslím si, že je strašně důležité v tyto hodnoty stále věřit a nejen věřit, ale ukázat těm, kteří tak nepřemýšlí, že opravdu být slušný k druhým lidem a pomoci jim ať už slovem nebo činem, není nic nepřirozeného a za co bychom se měli stydět jako za slabost, ale je to obrovský dar umět nejen o tomto psát a mluvit, ale toto dobro i z celého srdce dávat!

Moc Vám kolegové děkuji, za to, jací jste a byla pro mě čest Vás poznat, děkuji!

A jednou SMS zprávou na toto téma s podobným textem, který zde sdílím, o víře, o víře v Boha a nás lidi, to vlastně celé začalo…